Sint-Sulpitiuskerk met kunstcollectie

Op de Grote Markt prijkt de statige Sint-Sulpitius- en Dionysiuskerk. In 1321 besloot men de oude romaanse kerk te vervangen door een nieuwe gotische kerk. Hiervoor deed men beroep op de Franse bouwmeester Pierre de Savoye om een ontwerp te maken naar model van de Franse gotische kathedralen.

De kerk herbergt een aantal hoogst interessante kunstschatten, zoals een barokke preekstoel, een laatgotisch triomfkruis boven de kooringang, een koorgestoelte met uniek beeldsnijwerk (misericordiae), een authentiek renaissance tabernakel, 16de eeuws raam met gebrandschilderd glas, ... In het hoogkoor voor het hoofdaltaar bevindt zich het Museum voor Religieuze Kunst met het graf van Filips Willem van Oranje-Nassau, Heer van Diest en oudste zoon van Willem de Zwijger.
De Sint-Sulpitiuskerk bezit een rijke en waardevolle kunstcollectie.

 


Online reserveren

Reserveer deze uitstap of rondleiding online:

Reserveer online →

Praktische info

Duur

1.00 uur

Prijs (per persoon)

€ 2,00

Prijs (per gids)

€ 60,00

Opmerkingen

Sint-Sulpitiuskerk en Museum voor Religieuze Kunst: € 2,00/persoon. Groepen minder dan 10 personen betalen € 20,00/ groep.
Periode: Een bezoek kan alleen in de namiddag en niet op maandag.
Van 15 mei tot 15 september is de kerk dagelijks geopend van 14 tot 17 uur, uitgezonderd op maandag. Buiten het toeristische seizoen dient men het bezoek aan de kerk te combineren met het museum voor Religieuze Kunst.

Voor een anderstalige rondleiding, F-EN-D: 70,00 euro

Tip! Je kan je bezoek aan de Sint-Sulpitiuskerk combineren met een bezoek aan de Allerheiligenkapel. Gelieve dit duidelijk te vermelden bij de reservering.
Toegang: € 10,00/groep.