Diest in het duister

Vier Halloween in Diest op 29, 30 en 31 oktober 2021 en kom griezelen & shoppen tijdens ‘Diest in het duister’.

Een weekend vol onvergetelijk bibber- en winkelplezier

De griezeligste periode van het jaar is opnieuw aangebroken. Ontdek hier alle activiteiten op 29, 30 en 31 oktober in Diest.

Vrijdag 29 oktober '21

Een avond winkelplezier in een ‘duistere sfeer’, durf jij het aan? De winkels openen hun deuren tot 21u00. Wie weet duiken er vervloekte schilderijen, graftombes of Miss Muerta op in de mysterieuze winkelstraten. ’s Avonds rijdt het vurige trio Furia Chariot rond met een strijdmobiel. Je kan hen treffen rond 19u, 19u45 en 20u30.

Je kan om 20u00 mee op stap met Trees Pot en Pieje Pek voor een stadwandeling vol duistere verhalen. Een themawandeling langs mooie plekjes in de stad van +- 90min. 
VOLZET

Voor de gelegenheid is de oude gasthuiskapel omgetoverd tot ‘Spooky Chapel’: het vertrekpunt voor een weekendje bibber- en winkelplezier. Kinderen worden omgetoverd tot zombies en wie durft geniet er een kom dampende pompoensoep.

Er vertekken twee leuke tochten die je op eigen houtje kan doen: De herfstzoektocht voor kleuters en 'Dwalen met verhalen'. Dat is een ludieke wandeltocht met acht enge stopplaatsen. Op elke plek tref je een griezelbord aan. Je scant de QR-code: elk bord heeft een ijzingwekkend verhaal voor kinderen (+ 5 jaar) en ook ééntje voor 'grote' mensen. Niemand minder dan meesterverteller Warre Borgmans leidt elk verhaal in. 

Zaterdag 30 oktober '21

Een dagje winkelplezier in een griezelige sfeer. Wie weet duiken er vervloekte vurige voetzoekers of een freaky circus op in de mysterieuze winkelstraten. De winkel openen hun deuren tot 18u00.

Zin in een muzikale bibberwandeling? Je kan op zaterdag om 15u00 en 16u15 met de troubadour op wandeling naar het Warandebos. Onderweg zingt hij zijn griezelige ‘dodendeuntjes’. Een themawandeling van ± 45 min voor families met kinderen vanaf 7 jaar.
15u00 VOLZET / 16u15 6 plaatsen

Workshops in the house of horror of ontsnappen uit een escaperoom?

Zelf gruwelijk lekkere hapjes en drankjes maken leer je bij de culinaire griezelworkshops. Je maakt er onder andere hapjes zoals eetbare vingers, heksenhersenen of leer het geheime recept van Vladimir zijn bloederige mocktail. 
VOLZET

Toch liever bibberen en beven ? Dan kan je ‘Het geheim van Baron Beeckman ontrafelen of ‘Professor Volta’ proberen te redden. Ontdek deze escaperooms of misschien een VR game in het teken van Halloween.

Zondag 31 okotber 2021

Op de hoogdag zelf, 31 oktober, moet je op de Citadel van Diest zijn voor een stevige portie horror op groot scherm. Met o.a. een cultnight met een double feature en een pak gore trailers in Cinema Paradiso en een Halloween party in de Rave Cave. 

 

Kortom, Halloween vieren doe je in Diest in het duister! Alle info over de activiteiten & inschrijving kan je vinden op www.toerismediest.be