April 2021

ZA 24/04/2021 (10:00) - ZO 25/04/2021

Erfgoeddag: De Nacht

Erfgoeddag blaast 20 kaarsjes uit en zal daarom dit jaar een volledig weekend in beslag nemen: 24/4 en 25/4 van 10 uur tot... diep in de nacht. De nacht is het thema van deze editie van Erfgoeddag. Want de nacht betovert en staat synoniem voor verbeelding.

In Diest wordt Erfgoeddag gevierd met deze erfgoede activiteiten:

- Kant in Vlaanderen vzw: De kant- en textieltentoonstelling Nacht...Wacht gaat online. De kunstwerken zijn vanaf zaterdag 24 april tot en met zondag 2 mei te bewonderen in een virtuele expo op de website www.kantinvlaanderen.be. Op die manier kan je ze in alle rust bekijken. Laat je betoveren door deze kantkunstwerkjes met als thema De Nacht, die tot ieders verbeelding spreken.

- Familiekunde Vlaanderen regio Diest en Huis DIEvers: Wandeling 'De Nacht' van 24 april tot en met 23 mei. Hoe was de nacht 100 jaar geleden? Tijdens deze (nachtelijke) wandeling langsheen de belangrijkste gebouwen uit de tijd van Sint-Jan Berchmans, leer je er alles over. Ontdek de griezelige verhalen over een weerwolf en andere myhten via een verhalend stadsplan, verkrijgbaar bij de dienst Toerisme van de stad Diest of te downloaden via de website van de stad www.diest.be.
AANVANG 24 april om 10 uur WAAR online expo Kant in Vlaanderen: www.kantinvlaanderen.be – Erfgoedwandeling De Nacht: Huis DIEvers, Michel Theysstrat 60 TOEGANG gratis 

  • virtuele expo: www.kantinvlaanderen.be Wandeling 'De Nacht': verkrijgbaar bij Toerisme Diest of www.diest.be