Augustus 2017

    Nog geen evenementen in deze maand.

ZA 05/08/2017 (13:00)

Dwars door het Hageland

De citadel vormt het uitdagende decor voor een spannende apotheose van Dwars door het Hageland, de profkoers die zaterdag 5 augustus voor de tweede keer wordt georganiseerd. Het startschot wordt in Aarschot gegeven. Onderweg krijgt het peloton niet minder dan 25 bijzondere stroken voor de wielen, aangevuld met zeven hellingen op de glooiende asfaltwegen in het Hageland. Dat levert ruim 25 kilometer onverharde wegen en vijf kilometer kasseien op, waarbij de renners een kleine 2000 hoogtemeters overbruggen. Organisator Nick Nuyens heeft dit jaar gekozen voor een lange aanloopzone van zo’n 90 kilometer zonder hindernissen met de bijzondere stroken in de laatste 100-110 kilometer.

Voor jongeren tot 14 jaar is er nog een nieuwigheid. Zij kunnen onder begeleiding de laatste 30 kilometer afwerken met aan het eind een korte klimtijdrit op de citadel. De strafste benen kunnen aan het eind van de dag mee op het podium met de profs. Ander nieuwigheidje is de Dwars door het Hageland toertocht voor wielertoeristen op zondag 6 augustus.

Wielerliefhebbers krijgen de dag na de profs, op zondag 6 augustus, de kans om op hetzelfde parcours als dat van hun wielerhelden te rijden met start en aankomst aan sportcentrum Demervallei in Aarschot. De afstanden bedragen 50, 85 en 130 km. Inschrijven kan via www.dwarsdoorhethageland.be.

Parking:
- parkeer makkelijk en goedkoop op een randparking. Vandaar volg je de bewegwijzering 'Dwars door het Hageland'
1. Parking Station Diest, Turnhoutsebaan
2. Parking Kluisbergstraat
3. Parking Den Amer, Nijverheidslaan
4. Parking Verversgracht (betalend)

Fietsenparking:
KSD - ingang Vissersstraat

 Download hier het Parkeerplan 

 Download hier de volledige Technische gids

 

Parkeerverbod:

vanaf vrijdag 4/08 om 16.00 uur is er parkeerverbod op de citadel parkings en dit tot en met zondag 17.00 uur.

Op zaterdag 5/08 van 12.00 uur tot 21.00 uur is het verboden te parkeren in de volgende straten: Fabrieksstraat vanaf de aansluiting met Citadellaan tot aan de aansluiting met het fietspad dat de verbinding maakt met de Ernest Claesstraat te Zichem, Grasbos, Broekstraat richting Kruisstraat, N127 Turnhoutsebaan oversteken Kruisstraat volgen naar onverharde berg tot Ford Leopoldlaan, R26 Citadellaan tussen de aansluiting met N127 Turnhoutsebaan en Nijverheidslaan, Nijverheidslaan tussen de aansluiting met Citadellaan en Valleilaan, Valleilaan tussen de aansluiting met Boudewijnvest en Demerstraat, Demerstraat, Zoutstraat, Cleynaertsstraat, Oscar Nihoulstraat, Grote Markt en Allerheiligenberg.

Geen doorgang:

Op zaterdag 5/08 van 14.00 uur tot 20.00 uur is er verboden doorgang voor alle gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd vergunninghouders in de volgende straten: Cleynaertsstraat, Grote Markt, Sint-Jan Berchmansstraat en Allerheiligenberg

Afgesloten voor doorgaand verkeer:

Op zaterdag 5/08 van 17.00 uur tot 19.00 uur is de Botermarkt afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf het kruispunt met de Wolvenstraat.

 

 

  • vertrek: Aarschot - Aankomst: Citadel Diest
  • gratis
  • 013/35 32 87 – dimitri.deherdt@diest.be www.dwarsdoorhethageland.be - www.napoleongamescyclingcup.be - www.diestzomert.be vertrek Aarschot: 13.15 uur- Aankomst Diest: 18 uur Live uitzending VTM omstreeks 16 uur - groot scherm op de Grote Markt gedurende de wedstrijd