Mei 2017

OPGELET: dit evenement is voorbij

ZA 13/05/2017 (14:00)

De Mouterij

Mouterij Cuypers stond mee aan de wieg van de Belgische biercultuur en leverde mout aan heel wat brouwerijen in Vlaanderen - waaronder thuishaven en bierstad Diest - en later zelfs Duitsland. Goed voor in totaal 7.000 mout per jaar.
Nadat een zware brand in 1990 de welvarende mouterij van de familie Cuypers in vlammen deed opgaan, stond dit industriegebouw jarenlang leeg. In 2004 vond het nieuw leven en werd de mouterij omgebouwd tot een prachtig complex met luxueuze loften en een ruim kantoor met museum. De rijke geschiedenis van de mouterij is zichtbaar in de prachtige restanten die de brand destijds overleefd hebben en worden tentoongesteld in het museum. Deze unieke stukken - waarvan sommige houten exemplaren uit het Duitse Dresden ruim een eeuw oud zijn - hebben een centrale plaats gekregen bij communicatiebureau Designskills waardoor je vanuit elke ruimte zicht hebt op dit goed bewaard stukje geschiedenis.
Authenticiteit en creativiteit gaan hier vandaag hand in hand en vormen een begeesterende werkplek voor Designskills! Wil je deze plek met je eigen ogen komen ontdekken? Schrijf je dan nu in en wees getuige van dit rijke Diestse bierverleden vol nostalgische verhalen.

Data: 23/04, 06/05 en 13/05 
Waar: Peetersstraat 19
Uur: 14.00 uur
Prijs: € 3,00/ persoon
Reserveren verplicht via toerismereservatie@diest.be

 

  • Peetersstraat 19
  • € 3,00/ persoon
  • info en reservatie: toerismereservatie@diest.be