Mei 2017

OPGELET: dit evenement is voorbij

ZO 14/05/2017 (11:00)

Begijnhoffeesten

De Begijnhoffeesten luiden het toeristische seizoen in op zondag 14 mei 2017  waarbij het begijnhof het decor is voor de culinaire markt met heerlijke streekproducten. Verrassende animatie en activiteiten voor jong en oud. Niet te missen!!
 

Programma

Culinaire markt met lekkere hapjes, verrassend straattheater, streekproducten en culinaire demonstraties met Felix Alen
Kinderanimatie
 
Diestse Cruydtcoeck

Overdracht van de ‘Confrerie van de Cruydtcoeck’ en verbranding van het aloude reynvaertkruid.
De Confrerie van de Cruydtcoeck draagt de fakkel over aan de nieuwe generatie. Samen bakken zij de eerste kruidige pannenkoeken van het jaar.
In de lente pleeght men van de teere bladerkens van dit cruydt, sooi het erst uyt der aerden komst, en noch mals is, met eyeren koeckskens te maken…! Aldus verwees Rembert Dodoens, vermaarde kruidenkundige, reeds in 1550 naar een eeuwenoud volksgebruik in de streek van Diest om met Reynvaert (Boerenwormkruid) in het vroege voorjaar pannenkoeken te bakken. De Confrerie van den cruydtcoeck ondersteunt deze eetgewoonte om Diest als bakermat voor het bereiden van de reynvaertkoek te promoten

 

Er kan ook een bezoek gebracht worden aan het bezoekerscentrum ‘Webbekoms Broek’ (van 14 tot 18 uur) en aan de Lindenmolen (van 12 tot 18 uur).

 

 

  • in de sfeervolle straatjes van het Begijnhof, de boomgaard en de Bleekweide achter het CCDiest.
  • gratis
  • 013/35 32 74 – www.toerismediest.be - toerisme@diest.be 11 tot 18 uur