Sport & Recreatie

Gravelgrinden

Gravel grinden is eigenlijk het beste van beide disciplines. Langere afstanden afleggen over verkeersluwe en onverharde wegen, door de natuur op een snelle fiets.
@nevereverpressrewind

De korte route is de ideale kennismaking met gravelgrinden voor beginners. Na een korte maar pittige opwarming op de Allerheiligenberg begin je meteen aan de eerste offroad afdaling. Eenmaal opgewarmd kan het echte werk beginnen! Bij het verlaten van het centrum van Diest naar Kaggevinne kom je via het domein van Forrest and friends op een prachtige panoramische gravelweg richting prinsenbos en Assent.
Via brede gravelpaden bereik je Scherpenheuvel en rijden verder richting Zichem. Over de oever van de Demer kronkel je terug richting Diest waar 2 hellingen hun opwachting maken.  Via bossen en weides en na het doorkruisen van een maisveld rij je nog naar Engsbergen.  In de omgeving van Schaffen scherp je nog je techniek aan op enkele singletracks.

Lange route: Na het opwarmen op de flanken van de Citadel volgen glooiende panoramische wegen elkaar op! Dit is het Hageland! Gravelpaden en wegen wisselen elkaar af richting Bekkevoort. Een korte maar pittige helling brengt je tot aan de brug over de E314. Voor de cyclocrossers is er een klein crossparcours in het bosje aan de linkerkant! Richting Schoonderbuken  volgen enkele kronkelende single tracks ringting Messelbroek.  In Testelt wacht de steilste helling van deze route maar na het klimmen word je beloond met een leuke single track afdaling.  
Via mooie bospaden en rustige wegen rij je richting Gerhagen. Na deze groene passage keer je terug richting Zichem. Vooraleer de Maagdentoren te bereiken neem je nog een klein ommetje door de velden langs Scherpenheuvel.
In het laatste deel van deze route (Molenstede, Schaffen en Zelem) kan je jouw techniek nog eens extra bijschaven op enkele technische single tracks!
Wanneer je langs de vesten terug Diest bereikt heb je volgende keuze: volg de mountainbikepijltjes met 2 zeer technische afdalingen of volg het fietspad en sluit aan op de brug over de Demer richting Halve Maan.

Tip hou onderweg ook even halt voor de rust en om te genieten van de omgeving!

Stuur een mailtje naar visit@diest.be voor het GPX-bestandje.