Sport & Recreatie

Afvaart van de Demer

Fun2Rent: www.fun2rent.be

Bij Fun2Rent kan je dagelijks kajaks voor 1 of 2 volwassenen + 1 kind huren. Maar ook een groter exemplaar voor 2 volwassenen en 2 kinderen, eropuit met heel het gezin. De startplaats is steeds te Diest, maar jij bepaalt zelf je eindbestemming: Zichem, Langdorp of verder. Naast een kajak, zwemvest en peddel krijg je van ons nog een waterdichte ton mee om alle kostbaarheden in op te bergen.

Je kan er ook voor kiezen om het kajakken te combineren met een prachtige rondrit doorheen de streek met een echte Vespa. Laat deze twee perfect op elkaar aansluiten met een heerlijke picknick. Zo heb je een onvergetelijke experience.
Vanuit Zichem en Langdorp kan je perfect met het openbaar vervoer (trein) terugkeren naar Diest. Om van verder terug te keren naar Diest kan je kiezen voor eigen vervoer of, tegen een meerprijs,  het terugvervoer door ons laten regelen. Vermeld dit bij je reservering.
Ook voor SUP kan je bij Fun2Rent terecht. Let wel de Demer kan een hele uitdaging zijn voor Stand Up Paddle.
Tel.: +32 (0)465 09 89 60

 

Kajak Demervallei: www.kajakdemervallei.be  
Heb je zin in een dagje plezier in één van onze kajaks/kano's? Geniet in je kajak/kano, samen met je gezelschap, van de  Demervallei en zijn prachtige natuur.  Reserveren is mogelijk voor groepen, bedrijven, scholen, jeugdgroepen, … Ieder z’n bootje of samen varen? Aan jou de keuze! Kajakken kan je alleen, met twee of met drie*. Onze sit on top kano’s bieden ruimte aan twee volwassen personen met een kind.  *( 2 volwassen en een kindje).

The Shelter: www.theshelter.be  

Vaar de Demer af per kano en laat het natuurschoon van de riviervallei op je inwerken.  Afvaren doe je per driezitkano voor minimum 2 deelnemers en maximum 3 deelnemers. De tocht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten en loopt over een traject van ongeveer 8 kilometer. Voor deze kano tocht moet je minstens 6 jaar zijn. 
Terugkeren van Zichem naar Diest is mogelijk met eigen vervoer of het openbaar vervoer. Het is zeker niet verplicht om terug te keren, je kan vanaf het eindpunt je eigen weg gaan.

Individueel of groepen onder de 20 deelnemers:
Van april tot september om 10 uur op drie trajecten: Diest-Zichem/ Diest-Langdorp/ Diest-Betekom.
Groepen met meer dan 20 deelnemers: 
Tijdens de week (ma-vrij) of op zaterdag met vrije keuze voor het start uur
OPGELET: minimum 2 dagen op voorhand reserveren! 
INFO reservatie 016/48 75 71 - info@theshelter.bewww.theshelter.be

WEETJE partner van Reizen Waes Vlaams-Brabant

Dijlefloats: www.dijlefloats.be

In een drie- of vierpersoonskano varen jullie de Demer op. Nog energie over na twee uur meanderen? Je kan terugkeren naar de startplek met een kickbike: een combinatie van een fiets en een step. 
Reservatie minimum een dag vooraf op basis van beschikbaarheid.
Vanaf 4 personen: € 25 / persoon